Appelsiinilla ja yrteillä maustettu seitanpata

Olen hullaantunut seitanpatoihin. Kokeilin tällä kertaa maustaa padan appelsiinilla ja yrteillä.

Vegaian uusimmassa numerossa kerrottiin villivihanneksista ja kävinkin takapihalla katsomassa mitä sieltä löytyisi. Otin mukaani nokkosta, orvokkia ja jotakin ohdakelajia.
Tähän reseptiin käytin hyväkseni pihalta löytämiäni ohdakkeita/hierakoita, mitä lie. Villivihannes aika alkaa olla ohi, mutta vielä kerkiää noukkimaan vähän vihanneksia varastoon! Kaikki ohdakkeet ovat syötäväksi kelpaavia. Vegaiassa kerrotaan, että ohdakkeiden varret sopivat sellerin tapaan ruokiin ja hierakoita voi samaan aikaan myös hyödyntää. Niistä syödään niin lehdet kuin varretkin.

Halusin ostaa kaupasta rainbown makeaa sipulia ja kokeilla sitä tähän ruokaan. Netissä luki, että makea sipuli on maultaan miedompi ja sopii parhaiten salaatteihin.
Uskaltauduin hetken mielijohteesta lisäämään tähän pataan myös sitruunamelissaa. En tiedä onko se ruokaopillisesti oikea yrtti, mutta hyvältä maistui.

005

Ja nyt reseptiin:

Seitan:
2 dl glutiinijauhoja
1 dl kikhernejauhoja
0,75 dl oluthiivahiutaleita
4 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl pippuria
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 dl kylmää vettä
0,5 dl öljyä
0,5 dl omenaviinietikkaa
2 prk tomaattipyrettä

Pata:
seitania
3 makeaa sipulia
(2 kourallista ohdakkeita/hierakoita)
1 chili
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
1 appelsiini
20 mustaa oliivia
5 dl kasvislientä
puoli kourallista tuoretta timjamia
puoli kourallista sitruunamelissaa
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Valmista seitan. Pilko sipulit, chili ja ohdakkeet. Kuullota sipulit ja valkosipuli öljyssä ja lisää ohdakkeiden varret. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, loput osat ohdakkeista  ja kasvisliemi. Mausta timjamilla, sitruunamelissalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista 30-45 min.
Raasta puolet appelsiininkuoresta. Kuori appelsiini ja leikaa se paloiksi. Lisää raastettu appelsiininkuori, appelsiinilohkot ja oliivit pataan hieman ennen tarjoilua. Nauti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s