Intialaista

DSC_0041Olin eilen syömässä vegaanimieheni kanssa Curry Housessa ja voi miten mitätöntä oli se intilainen ruoka, jota sain syödäkseni. Tänään tein itse intialaista ja siitä tuli hurjan paljon parempaa kuin siellä ravintolassa. Käytin tähän loput ylijääneestä sitruunamelissastani.

Linssi-kikhernekastike

2 tlk luomu kuorittuja tomaatteja
2 tlk kikherneitä
1 tlk vihreitä linssejä
5 rkl intilaista mausteseosta
1 rkl suolaa
3 rkl savupaprikaa
oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 nippu sitruunamelissaa
2 tl luomu tomaattipyrettä
tilkka vettä
1 sipuli

Kuumenna mausteita öljyssä hetki ja lisää viipaloitu sipuli. Lisää tomaattipyre, vesi  ja tomaatit ja vähennä lämpöä. Lisää linssit ja kikherneet ja anna porista 10 min. Lisää suola ja sitruunamelissa ja sitruunamehu. Maista.

Sahramiriisi

3 dl riisiä
iso nokare margariinia
1/2 tl sahramia
suolaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata rasva pannulla ja lisää joukkoon sahrami. Kaada kuumaan margariiniseokseen keitetyt riisit ja paista kullankeltaisiksi.

Vegaaninen naanleipä

5dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
25 g margariinia
2 dl soijamaitoa
2 dl maustamatonta soijajogurttia.
1 tl kuminasiemeniä

Sekoita  jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää seokseen maito, jogurtti ja margariini. Sekoita nopeasti yhteen. Nosta taikinasta pellille neljä taikinakokkaretta.
Paista 275 asteessa 7–10 minuuttia. Ota leivät uunista ja voitele margariinilla. Tarjoile heti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s